Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegstarte med glögg-glaserad lök och chèvre

Recept på smördegstarte med glaserad lök och chèvre. Lyxig mingelrätt som får julsmak när löken kokas i glögg.

Smördegstarte med glögg-glaserad lök och chèvre
Smördegstarte med glögg-glaserad lök och chèvre
Smördegstarte med glögg-glaserad lök och chèvre
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld, (250 g)
  • 600 grödlök
  • 2 mskolivolja
  • 2 dlvinglögg
  • 1 tsksalt
  • 1 dlcrème fraiche
  • 450 gchèvreost

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt. Fräs den i olja i en stekpanna på medeltemperatur ca 3 min. Häll på glöggen och låt den koka in. Krydda med salt. Låt löken svalna något.

  2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut smördegen till 30 x 40 cm på en plåt med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen och lägg på löken.

  3. Skär osten i skivor och fördela över tarten. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Skär tarten i bitar och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?