Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsstänger med parmesan och vallmo

Visst finns smördegsstänger att köpa färdiga. Men hembakade är så mycket godare. Dessutom kan man göra dem 1-2 dagar innan de serveras.

Smördegsstänger med parmesan och vallmo
Smördegsstänger med parmesan och vallmo
Smördegsstänger med parmesan och vallmo
Smördegsstänger med parmesan Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 2smördegsplattor- frysta
  • 1ägg- litet
  • 1 dlparmesanost- färskriven
  • 2 tsksvarta sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem till plattor ca 11 cm x 22 cm. 

  2. Pensla plattorna med uppvispat ägg och strö över hälften av osten och vallmofröna. Tryck till försiktigt så att osten fastnar. Vänd och pensla andra sidan av plattan med ägget. Strö över resten av ost och frön, tryck till försiktigt.

  3. Skär smördegsplattorna på tvären i 5-6 stänger vardera. Dra ut och vrid stängerna, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?