Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsstänger med getost & dadlar

Tilltuggen är godast nygräddade, men kan förberedas och läggas på en skärbräda med bakpapper i kylen. Sen är det enkelt att flytta över på en plåt och grädda strax innan gästerna kommer.

Smördegsstänger med getost & dadlar
Smördegsstänger med getost & dadlar
Smördegsstänger med getost & dadlar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 ggetost
  • 200 gdadlar- torkade eller färska
  • 2 dlpistaschnötter
  • 2 rullarsmördeg- kyld à 250 g (rektangulära)
  • 1ägg
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula osten, skär dadlarna i små bitar och grovhacka nötterna.

  2. Rulla ut smördegen. Fördela ost, dadlar och nötter över. Vik degen dubbel och tryck till försiktigt.

  3. Skär degen i cirka 2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna och lägg över smördegsstängerna på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök