Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegssnurror

Snabba och lättgjorda smördegssnurror att servera till drinken.

Smördegssnurror
Smördegssnurror
Smördegssnurror

Ingredienser

  • 3smördegsplattor- frysta
  • 1sardeller- raka 1 ask, 53 g
  • 50 gsmör
  • 1 tskdijonsenap
  • 50 gparmesan- riven, fäsk
  • 1äggula
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem till ca 22 cm stora kvadrater. Finhacka sardellerna och blanda dem i en skål med smör och senap.

  2. Fördela blandningen på smördegplattorna. Strö på hälften av parmesanosten. Skär ca 2 cm breda remsor och snurra dem några varv.

  3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med äggula uppvispat med vatten. Strö på resten av parmesanosten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Vad tyckte du om receptet?