Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegssnittar med färskoströra och löksill

Lyxigt och enkelt med färskoströra och löksill på frasiga smördegssnittar.

Smördegssnittar med färskoströra och löksill
Smördegssnittar med färskoströra och löksill
Smördegssnittar med färskoströra och löksill
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- (säljs i kyl- disken)
  • 1ägg- uppvispat

Färskoströra:

  • 200 gnaturell färskost- t ex creme bonjour
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 storlöksill- burk, cirka 250 g avrunnen vikt

Garnering:

  • gräslök- finklippt
  • rödlök- finhackad

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen på ett mjölat bakbord (den ska inte kavlas). Skär eller klipp smördegen i 35 jämnstora kvadrater. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

  2. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 6-7 minuter, de ska få färg. Låt dem svalna på plåten.

  3. Blanda crème bonjour med dijonsenap. Det behövs inget salt.

  4. Låt sillen rinna av och dela den en gång. Fördela Creme bonjourröran ovanpå snittarna. Lägg på en bit sill på varje och strö på gräslök och rödlök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök