Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegspuffar


Smördegspuffar med fetaost och soltorkade tomater passar till drinken.

Smördegspuffar

Smördegspuffar

Smördegspuffar

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 3smördegsplattor- tinade
  • 1 mskolivolja
  • 0,5gul lök
  • 75 gfetaost
  • 6soltorkade tomater i olja
  • peppar

Gör så här

  1. Skär smördegen i jämna, fyrkantiga rutor, 4x4 centimeter, och lägg på plåt med bakpapper. Tryck en fördjupning mitt i varje ruta med tummen. Pensla generöst med olivolja.

  2. Skala och hacka löken. Dela fetaosten i små tärningar. Strimla tomaterna. Lägg en bit i varje smördegsfördjupning. Strö på lök och lägg på en strimla tomat och krydda med peppar efter smak.

  3. Grädda i ugn, 225 grader, 12 minuter. Servera direkt. Man kan grädda puffarna i förväg och förvara i frysen, för att värma dem försiktigt vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök