Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegspizza med spenat, svamp & parmesan

Spenat, karljohansvamp, parmesan och pinjenötter blir gott på smördegsbotten. Karljohansvamp kan bytas ut mot färska champinjoner.

Smördegspizza med spenat, svamp & parmesanSmördegspizza med spenat, svamp & parmesanSmördegspizza med spenat, svamp & parmesan
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 förpsmördeg- kyld, utkavlad

Topping

  • 150 gbabyspenat
  • 3 mskolivolja
  • 45 medelstorakarljohansvampar- frysta och tinade
  • salt
  • peppar
  • 5 dlpizzaost- riven
  • flingsalt och svartpeppar
  • 0,5 dlpinjenötter- rostade
  • 1 dlparmesan- flagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Fräs spenaten i en msk av oljan i en stor kastrull cirka 1 minut. Låt kallna.

  3. Skiva svampen och fräs den i resten av oljan cirka 15 minuter. Rör om då och då.

  4. Rulla ut smördegen tillsammans med pappret på en plåt. Strö över pizzaosten. Lägg på spenat och svamp. Salta.

  5. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 12–15 minuter eller tills pizzan fått vacker färg. Peppra. Toppa med nötter och flagad parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök