Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spenat, karljohansvamp, parmesan och pinjenötter blir gott på smördegsbotten. Karljohansvamp kan bytas ut mot färska champinjoner.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs spenaten i en msk av oljan i en stor kastrull cirka 1 minut. Låt kallna.
Skiva svampen och fräs den i resten av oljan cirka 15 minuter. Rör om då och då.
Rulla ut smördegen tillsammans med pappret på en plåt. Strö över pizzaosten. Lägg på spenat och svamp. Salta.
Grädda pizzan i mitten av ugnen i 12–15 minuter eller tills pizzan fått vacker färg. Peppra. Toppa med nötter och flagad parmesan.
Recept från Mitt kök