Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegspiroger

Tre olika fyllningar i de små smördegspirogerna.

Smördegspiroger
Smördegspiroger
Smördegspiroger

Ingredienser

  • 2 pktsmördeg- kyld
  • 1ägg- till pensling

Fyllning 1

  • 1ägg- hårdkokt
  • 50 glax- rökt, i skivor
  • 1 mskdill- finhackad
  • 1 mskmajonnäs
  • 1 krmsvartpeppar

Fyllning 2

  • 1lök- liten, gul
  • 60 gskinka- rökt, i 4 st skivor
  • 75 gkantareller- eller annan svamp
  • 0,5 msksmör

Fyllning 3

  • 75 gköttfärs
  • 1 tsksmör
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1,5 krmörtsalt
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 krmpeppar- nymald
  • 2 mskmellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Kavla ut smördegen och ta ut 30 rundlar, ca 8 cm i diameter, med ett litet glas. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

  3. Fyllning 1: Finhacka ingredienserna och blanda med majonnäs och peppar.

  4. Fyllning 2: Finhacka ingredienserna och fräs i lite smör. Späd med lite mellangrädde.

  5. Fyllning 3: Stek färsen i smör och finfördela den med en gaffel. Strö över paprikapulver, smaka av med örtsalt, senap, och peppar. Blanda med mellangrädde.

  6. Lägg ca 2 tsk av fyllningen på rundlarna och vik över och nagga ihop kanterna med en gaffel.

  7. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills de fått fin färg. Serveras nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?