Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegspiroger med varm auberginesallad

De här pirogerna är perfekta att göra många av och stoppa i frysen. Sedan har man hemmagjorda bake-off-piroger att bara stoppa in i ugnen när man kommer hem från jobbet. Vill man förbereda går det bra att göra det fram till punkt 3. Styckfrys dem på brickor och lägg dem sedan i plastpåsar i frysen så klibbar de inte ihop.

Smördegspiroger med varm auberginesalladSmördegspiroger med varm auberginesalladSmördegspiroger med varm auberginesallad

Ingredienser

  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 410 gsvarta bönor- i burk
  • 400 gnötfärs
  • 1 mskolivolja
  • 2 dlpersilja- grovhackad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 10smördegsplattor- frysta
  • 1ägg- uppvispat

Tillbehör

  • auberginesallad- ljummen
  • matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Fräs köttfärsen i olja. Häll över i en bunke och tillsätt lök, vitlök, bönor och persilja. Salta och peppra, låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut varje smördegsplatta till ca 20x20 cm och dela den i 4 delar. Fördela ca 2 msk köttfärsröra på varje bit och vik ihop till trekanter. Nyp ihop dem ordentligt i kanterna.

  3. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda dem mitten av ugnen 15-20 min. Servera med ljummen auberginesallad och en klick matlagningsyoghurt.

Vad tyckte du om receptet?