Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegspinnar med löjromsdipp

Här serverar vi vårprimörer tillsammans med Västerbottens­ostsfyllda smördegspinnar som doppas i en krämig löjromsdipp.

1 AV 2
Foto: Helén Pe / Fotograf Helén Pe // BMB
2 AV 2
Foto: Helén Pe

Löjromsdipp

  • 2 dlcrème fraiche
  • 80 glöjrom
  • 2 mskdill- hackad

Smördegspinnar 

  • 1 rullesmördeg- (250 g)
  • 75 gvästerbottensost- riven

Pensling och servering

  • 1ägg- uppvispat
  • 1 tskvatten
  • grönsaker- t ex sparris, rädisor och morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Rör ihop alla ingredienserna till dippen. 

  2. Smördegspinnar: Rulla ut smör­degen. Strö osten jämnt över halva smördegen, på längden. Vik den övre delen över den nedre delen.

  3. Skär smördegen i 20 remsor, ca 2 cm breda. Snurra varje remsa och lägg dem på plåten. Pensla snurrorna med ägg.

  4. Grädda smördegspinnarna mitt i ugnen i ca 12 min tills de är gyllenbruna. Servera dem med löjroms­dippen och grönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?