Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegspinnar

Snabbt tillbehör, som ändå ger det lilla extra. Går att smaksätta med olika kryddor, salt och riven ost.

Smördegspinnar
Smördegspinnar
Smördegspinnar
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 200 gsmördeg
  • 1ägg
  • fänkålsfrön
  • flingsalt

Gör så här

  1. Bred ut smördegen på ett smörgåspapper. Snitta degen i centimetertjocka stavar på tvären.

  2. Pensla med uppvispat ägg. Strössla över flingsalt och fänkålsfrön.

  3. Grädda i ugn 200-225 grader ca 10 minuter tills de blivit spröda och fått färg.

  4. mitt kök tipsar! Tina frysta räkor långsamt i kylskåpet. Låt gärna räkorna tina i ett durkslag, så blir de inte så vattniga. Låt räkor i saltlag hänga av sig vätskan i ett durkslag. Frysta räkor bör köpas med skal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök