Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegspalmiers med Västerbottensost och kummin

Små smördegsbakelser med ost och kummin smakar underbart till glögg. Snabba och enkla att göra – men försvinnande goda att äta.

Smördegspalmiers med Västerbottensost och kumminSmördegspalmiers med Västerbottensost och kumminSmördegspalmiers med Västerbottensost och kummin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld, ca 250 g
  • 50 gvästerbottensost- riven
  • 2 tskkumminfrön

Pensling

  • 1ägg- uppvispat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsrullen.

  2. Pensla smördegen med ägg och strö över osten. Mortla 1 tsk kumminfrön och strö det över smördegen.

  3. Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Pensla på lite ägg på insidan och tryck försiktigt ihop. Skär rullen i skivor, ca 1 ½ cm tjocka, och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.

  4. Pensla skivorna med ägg. Strö över 1 tsk hela kumminfrön.

  5. Grädda smördegsbakelserna mitt i ugnen i ca 12 min tills de är gyllenbruna.

Vad tyckte du om receptet?

Se även recept på:

Våra bästa lussebullar 

Saftig mjuk pepparkaka

Pepparkaksdeg