Se även recept på:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små smördegsbakelser med ost och kummin smakar underbart till glögg. Snabba och enkla att göra – men försvinnande goda att äta.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsrullen.
Pensla smördegen med ägg och strö över osten. Mortla 1 tsk kumminfrön och strö det över smördegen.
Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Pensla på lite ägg på insidan och tryck försiktigt ihop. Skär rullen i skivor, ca 1 ½ cm tjocka, och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Pensla skivorna med ägg. Strö över 1 tsk hela kumminfrön.
Grädda smördegsbakelserna mitt i ugnen i ca 12 min tills de är gyllenbruna.
Se även recept på: