Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal

Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal passar bra till drinken. 

Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskalSmördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskalSmördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 24smördegskrustader
  • 200 ganklevermousse
  • 2 mskmandel- rostad, flagad
  • 2 mskpersilja- finhackad

Syltade apelsinskal

  • 2apelsiner
  • 0,5 dlsyltsocker
  • 1 mskGrand Marnier- ev

Gör så här

  1. Apelsinskal: Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Raspa av skalet med ett zestjärn. Halvera och pressa ut apelsinsaften, mät till 1 1/2 dl. Koka upp vatten i en kastrull och förväll apelsinskalet. Spola skalen i iskallt vatten och förväll en gång till i samma kokvatten. Lägg skalen i kallt vatten.

  2. Sila apelsinsaften och koka upp den. Skumma eventuellt. Tillsätt syltsocker, apelsinskal och eventuellt apelsinlikör. Låt koka 2–3 min. Häll den syltade apelsinen i en väl rengjord burk. Sätt på lock och låt kallna. Förvara i kylen.

  3. Sätt ugnen på 170°. Värm eventuellt krustaderna ca 5 min. Lägg anklevermoussen i en spritspåse med rund tyll och spritsa den i krustaderna. Toppa med en liten klick syltad apelsin, flagad mandel och persilja. Servera direkt.

  4. Kökstipset! Smördegskrustaderna finns att köpa i välsorterade matbutiker. De kan ersättas med crostini.

Vad tyckte du om receptet?