Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal passar bra till drinken.
Apelsinskal: Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Raspa av skalet med ett zestjärn. Halvera och pressa ut apelsinsaften, mät till 1 1/2 dl. Koka upp vatten i en kastrull och förväll apelsinskalet. Spola skalen i iskallt vatten och förväll en gång till i samma kokvatten. Lägg skalen i kallt vatten.
Sila apelsinsaften och koka upp den. Skumma eventuellt. Tillsätt syltsocker, apelsinskal och eventuellt apelsinlikör. Låt koka 2–3 min. Häll den syltade apelsinen i en väl rengjord burk. Sätt på lock och låt kallna. Förvara i kylen.
Sätt ugnen på 170°. Värm eventuellt krustaderna ca 5 min. Lägg anklevermoussen i en spritspåse med rund tyll och spritsa den i krustaderna. Toppa med en liten klick syltad apelsin, flagad mandel och persilja. Servera direkt.
Kökstipset! Smördegskrustaderna finns att köpa i välsorterade matbutiker. De kan ersättas med crostini.