Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsknyten med nektariner och vaniljkräm

Vill du att det ska gå snabbare att baka dessa frasiga knyten använder du snabbmarsánkräm och smaksätter med lite extra vaniljsocker.

Smördegsknyten med nektariner och vaniljkräm
Smördegsknyten med nektariner och vaniljkräm
Smördegsknyten med nektariner och vaniljkräm
Foto: STEFAN WETTAINEN

Ingredienser

  • 1smördegsplatta- kyld (250 g)
  • 3nektariner
  • 0,5 dlpistaschnötter utan skal

Vaniljkräm

  • 1,5 dlmjölk
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1äggula
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 mskvaniljsocker

Pensling

  • 1ägg

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Vaniljkräm: Blanda mjölk, grädde, äggula, majsstärkelse och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills krämen tjocknat. Blanda i vaniljsocker och låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur nektarinerna. Skär dem i klyftor eller bitar. Grovhacka nötterna.

  3. Rulla ut smördegen och skär den i 6 rutor. Lägg en klick vaniljkräm mitt på rutorna och lägg på nektariner. Ta upp hörnen på smördegen och tryck till dem. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Strö på nötterna.

  4. Grädda knytena mitt i ugnen ca 15 min. Servera dem ljumma med glass till. 

Vad tyckte du om receptet?