Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsknyten med fetaost

Frasiga små knyten .- perfekt start på festen! Knytena får fin sälta från både fetaost och oliver.

Smördegsknyten med fetaostSmördegsknyten med fetaostSmördegsknyten med fetaost
Smördegsknyten med fetaost Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 2 rullarsmördeg- färsk (à 250 g)
  • 200 gfetaost
  • 1 litenrödlök
  • 1 burkgröna oliver- (150 g)
  • 0,5 krukaoregano

Pensling

  • ägg

Gör så här

  1. Grovriv osten. Skala och finhacka löken. Låt oliverna rinna av och skiva dem. Hacka oreganon (spara lite till servering). Blanda ost, lök, oliver och oregano.

  2. Rulla ut smördegen. Ta ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Fördela fyllningen på ena halvan av rundlarna. Vik över den andra halvan och nyp till runt kanterna. Lägg knytena på en bricka och ställ i frysen.

  3. Ta fram och lägg smördegsknytena på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250°.

  4. Grädda knytena mitt i ugnen ca 15 min. Servera dem ljumma.

Vad tyckte du om receptet?