Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegskanelbullar

Underbara lättbakade kanelbullar med wienerbrödkänsla. Den frysta smördegen passar bäst till bullarna.

Smördegskanelbullar
Smördegskanelbullar
Smördegskanelbullar
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 4 plattorsmördeg- fryst
  • 25 gsmör- tunnhyvlat
  • strösocker- kanel
  • 1ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Tina smördegsplattorna i rumstemperatur ca 20 minuter.

  3. Lägg ihop dem två och två, kortsida mot kortsida.

  4. Toppa plattorna med tunt hyvlat smör. Strö över socker och kanel och rulla ihop.

  5. Skär varje rulle i 3 skivor och lägg dem i bullformar.

  6. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.

  7. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter eller tills de är genomgräddade och fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök