Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsgifflar med choklad

Choklad passar fint som fyllning till smördegsgifflarna.

Smördegsgifflar med chokladSmördegsgifflar med chokladSmördegsgifflar med choklad
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 förpsmördeg- färsk utkavlad, rund
  • 1 dlmörk choklad- riven, mörk
  • 1ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär eller sporra smördegen tvärsöver till 6-8 trekanter.

  3. Fördela riven choklad över gifflarna (spara lite choklad till garneringen), lägg den på den breda sidan av trekanterna och rulla ihop, inte för hårt. Pensla gifflarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna ca 10 minuter och strö över resten av chokladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök