Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smördegsflarn med grönkål och gruyèreost. Riktigt juliga smaker med grönkål, druvor och ost blir fint till glöggen.
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen med det medföljande papperet på en plåt.
Riv osten och blanda med färskosten. Bred krämen över smördegen. Lämna en liten kant runt om, ca 1 cm.
Riv grönkålen i mindre bitar och ta bort mittstången. Lägg grönkålen på degen.
Halvera druvorna och ta bort eventuella kärnor. Fördela druvorna på kålen.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills kanterna är gyllene.
Strö tranbär och valnötskärnor på flarnet och låt svalna. Klipp i bitar och servera.