Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsflarn med grönkål och gruyèreost

Recept på smördegsflarn med grönkål och gruyèreost. Riktigt juliga smaker med grönkål, druvor och ost blir fint till glöggen.

Smördegsflarn med grönkål och gruyèreost
Smördegsflarn med grönkål och gruyèreost
Smördegsflarn med grönkål och gruyèreost
Recept på smördegsflarn med grönkål och gruyèreost. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1smördegsplatta- kyld (250 g)
  • 150 ggruyère
  • 200 gfärskost- naturell
  • 200 ggrönkål
  • 150 gvindruvor
  • 3 msktranbär- torkade
  • 3 mskvalnötskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen med det medföljande papperet på en plåt.

  2. Riv osten och blanda med färskosten. Bred krämen över smördegen. Lämna en liten kant runt om, ca 1 cm.

  3. Riv grönkålen i mindre bitar och ta bort mittstången. Lägg grön­kålen på degen.

  4. Halvera druvorna och ta bort eventuella kärnor. Fördela druvorna på kålen.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills kanterna är gyllene.

  6. Strö tranbär och valnötskärnor på flarnet och låt svalna. Klipp i bitar och servera.

Vad tyckte du om receptet?