Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsflarn med grillad zucchini och parmesan

Grädda smördegsflarnet och toppa sedan med ost, zucchini och smuldeg. Flarnet räcker till 4 personer som ensamrätt, med t ex sallad som tillbehör. Serveras det på buffé, så räcker det till 6-8 bitar.

Smördegsflarn med grillad zucchini och parmesanSmördegsflarn med grillad zucchini och parmesanSmördegsflarn med grillad zucchini och parmesan
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 1 förpsmördeg- kyld (230 g)
  • 3 dlgratängost- riven

Fyllning

  • 400 gzucchini- gärna grön och gul
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 krmsalt

Smuldeg

  • 1,5 dlkakmjöl- med bakpulver
  • 0,5 dlparmesanost- riven
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlhasselnötter

Tillbehör

  • körsbärstomater- rostade

Gör så här

  1. Smuldeg: Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl och parmesan. Tillsätt smöret skuret i små klickar och nyp ihop till smulig deg. Strö degen på en plåt med bakplåtspapper. Hacka och strö över nötterna. Grädda smuldegen mitt i ugnen i ca 15 min, rör om då och då. Låt svalna.

  2. Öka ugnstemperaturen till 200°. Rulla ut och lägg smördegen tillsammans med pappret på en plåt. Strö över osten, spara ca 1 cm kant runtom. Grädda flarnet mitt i ugnen i ca 10 min.

  3. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna på mandolin. Pensla skivorna med olja och grilla dem i omgångar i 1-2 min på varje sida. Varva zucchini och hälften av smuldegen på flarnet.

  4. Servera flarnet med resten av smuldegen samt rostade körsbärstomater.

Vad tyckte du om receptet?