Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grädda smördegsflarnet och toppa sedan med ost, zucchini och smuldeg. Flarnet räcker till 4 personer som ensamrätt, med t ex sallad som tillbehör. Serveras det på buffé, så räcker det till 6-8 bitar.
Smuldeg: Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl och parmesan. Tillsätt smöret skuret i små klickar och nyp ihop till smulig deg. Strö degen på en plåt med bakplåtspapper. Hacka och strö över nötterna. Grädda smuldegen mitt i ugnen i ca 15 min, rör om då och då. Låt svalna.
Öka ugnstemperaturen till 200°. Rulla ut och lägg smördegen tillsammans med pappret på en plåt. Strö över osten, spara ca 1 cm kant runtom. Grädda flarnet mitt i ugnen i ca 10 min.
Skär zucchinin i tunna skivor, gärna på mandolin. Pensla skivorna med olja och grilla dem i omgångar i 1-2 min på varje sida. Varva zucchini och hälften av smuldegen på flarnet.
Servera flarnet med resten av smuldegen samt rostade körsbärstomater.