Recept & styling Lena Söderström Foto Lennart Weibull
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smördegsflan med getostkräm. Servera kall med en härlig tomatsalsa.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på en plåt med bakplåtspapper. Skär ut en cirka 1 ½ centimeter bred kant runtom smördegen. Nagga degen med en gaffel och pensla med gulan vispat med vattnet. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills den är genomgräddad och fått fin färg. Låt kallna.
Topping: Lägg getosten i en bunke och vispa den slät. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop.
Dela tomaterna. Strimla basilikan och persiljan. Lägg tomater och örter i en bunke. Ringla över oljan. Salta och peppra. Blanda ihop.
Bred ut krämen över smördegen, utom i kanterna. Toppa med tomatsalsan.
Recept & styling Lena Söderström Foto Lennart Weibull
Recept från Mitt kök