Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsflan med ­färskpotatis och getost


Gott som tilltugg, förrätt, på en buffé eller som tillbehör till grillade ­lammkotletter.

Smördegsflan med ­färskpotatis och getost

Smördegsflan med ­färskpotatis och getost

Smördegsflan med ­färskpotatis och getost

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g
  • 300 gfärskpotatis
  • 1rödlök
  • olivolja
  • 3 msktimjanblad- repade
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 150 ggetost
  • 150 gcocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.

  2. Tvätta potatisen och skiva den mycket tunt, helst på mandolin. Skiva rödlöken tunt.

  3. Blanda potatis, lök, 1 msk olivolja, timjan, salt och peppar i en bunke. Fördela blandningen över degen.

  4. Lägg på tunt skivad getost och delade tomater. Droppa över 1 msk olivolja och krydda försiktigt med flingsalt och peppar.

  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök