Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsbullar med blåbärsfyllning

Recept på smördegsbullar fyllda med blåbär. Använder du färska bär, ska du frysa in dem före bakningen. Frysta bär tinas sakta under gräddningen och ”blöder” inte lika mycket som färska bär.

Smördegsbullar med blåbärsfyllning
Smördegsbullar med blåbärsfyllning
Smördegsbullar med blåbärsfyllning
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 förpsmördeg- utkavlad färsk
  • 1äggula
  • 1 tskvatten
  • 3 dlblåbär- frysta
  • 1 tskpotatismjöl
  • 1 dlcrème fraiche
  • 45 mskströsocker

Till garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet och lägg den på en plåt. Stansa ut 6 rundlar med ett kakmått eller glas, cirka 11 centimeter i diameter. Nagga smördegsbottnarna med en gaffel och pensla med äggulan som vispats med vatten.

  3. Blanda de frysta blåbären med potatismjölet och lägg dem i mitten på bottnarna, spara en kant runtom. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.

  4. Blanda crème fraiche och socker till sockret smält. Klicka krämen över bären och låt bakelserna kallna. Sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök