Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smördegsbullar fyllda med blåbär. Använder du färska bär, ska du frysa in dem före bakningen. Frysta bär tinas sakta under gräddningen och ”blöder” inte lika mycket som färska bär.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet och lägg den på en plåt. Stansa ut 6 rundlar med ett kakmått eller glas, cirka 11 centimeter i diameter. Nagga smördegsbottnarna med en gaffel och pensla med äggulan som vispats med vatten.
Blanda de frysta blåbären med potatismjölet och lägg dem i mitten på bottnarna, spara en kant runtom. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
Blanda crème fraiche och socker till sockret smält. Klicka krämen över bären och låt bakelserna kallna. Sikta över florsocker.
Recept från Mitt kök