Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smördegsplattor, crème och bärsås kan förberedas i god tid, men läggs samman först vid servering.
Crème: Vispa samman äggulor, socker, Maizena och mjölk i en kastrull. Koka upp under vispning tills krämen tjocknar och vispa krämen helt slät. Ta av från värmen och vispa ner likören. Sila ev. Låt kallna under plastfolie.
Vispa grädden och blanda ner den i den kalla krämen.
Sätt ugnen på 225°. Tina och dela degplattorna i trekanter. Av två plattor blir det 6 mindre tre kanter, av 3 blir det 6 större. Picka dem lätt med en gaffel. Pensla med ägget och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Mixa bären med sockret och passera dem genom en sil.
Dela smördegstrianglarna och lägg på en stor klick crème på de undre plattorna. Lägg på locken och pudra över florsocker. Garnera med bärsåsen och färska bär.