Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på söta smördegsbakelser med blåbär. Frys in de färska blåbären, så saftar dem inte sig lika mycket, som färska bär, under gräddningen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt. Ta ut rundlar med ett mått, ca 9 cm i diameter. Ta bort överflödig deg. Nagga rundlarna och pensla dem med äggulan blandad med vatten. Fördela över bären i mitten av rundlarna, spara en ca 2 centimeter kant runtom.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills degen fått fin färg. Låt svalna på ett galler ca 10 minuter.
Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker och skeda glasyren över bären.
Garnera med siktat florsocker.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök