Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsbakelser med blåbär

Recept på söta smördegsbakelser med blåbär. Frys in de färska blåbären, så saftar dem inte sig lika mycket, som färska bär, under gräddningen.

Smördegsbakelser med blåbärSmördegsbakelser med blåbärSmördegsbakelser med blåbär
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 förpsmördeg- utkavlad
  • 1äggula- + msk vatten
  • 150 gblåbär- stora

Topping

  • 1 dlcrème fraiche
  • 4 msksocker
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt. Ta ut rundlar med ett mått, ca 9 cm i diameter. Ta bort överflödig deg. Nagga rundlarna och pensla dem med äggulan blandad med vatten. Fördela över bären i mitten av rundlarna, spara en ca 2 centimeter kant runtom.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills degen fått fin färg. Låt svalna på ett galler ca 10 minuter.

  4. Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker och skeda glasyren över bären.

  5. Garnera med siktat florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök