Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsbakelse med färska bär

Jordgubbskesellan kan bytas ut mot Kesella vanilj.

Smördegsbakelse med färska bär
Smördegsbakelse med färska bär
Smördegsbakelse med färska bär

Ingredienser

  • 2smördeg- plattor, tinad (ca 9x17 cm)
  • 1ägg- till pensling
  • 1 burkkesella jordgubb/lime
  • 250 gjordgubbar- färska
  • 1 tskflorsocker
  • 1 tsklime- rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera smördegsplattorna, lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

  2. Lyft eller skär av överdelen när smördegen kallnat. Fyll med kesella och bär, pudra över florsocker och rivet limeskal strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?