Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörbrynt päron och ädelost

Smaskig efterrätt till buffébordet. Smörbrynt päron och ädelost är supergott till ost. Päronen steks med smör och vinäger.

Smörbrynt päron och ädelostSmörbrynt päron och ädelostSmörbrynt päron och ädelost
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3päron
  • 150 gädelost- gärna Valdeon
  • 25 gsmör
  • 2 tskrosébalsamvinäger- (Zeta) eller vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och skär päronen i kuber, ca 2 cm i diameter. Skär osten i lika stora tärningar.

  2. Bryn smöret i en het stekpanna tills det doftar nötigt. Tillsätt päronen och stek runt om ca 1 minut. Tillsätt vinägern och låt koka in 10 sekunder. Låt svalna.

  3. Trä på en päronbit och därefter en ostbit på små spett och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Pinchos

Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé: