Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smörbräserad fiskfilé med vitlök och tomat

Tomat, gräslök och timjan sätter fin färg på fisken!

Smörbräserad fiskfilé med vitlök och tomat
Smörbräserad fiskfilé med vitlök och tomat
Smörbräserad fiskfilé med vitlök och tomat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 600 gsikfilé- gös eller abborre
  • 3vitlöksklyftor
  • 2tomater
  • 100 gsmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 0,5 tsktimjan- hackad
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 dlgräslök- hackad

Garnering

  • timjan
  • gräslök

Tillbehör

  • färskpotatis

Gör så här

  1. Bena ur och skär fiskfiléerna i mindre bitar.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna. Kärna ur, klyfta och tärna tomatköttet.

  3. Smält smöret i stekpannan. Krydda fisken med salt och peppar.

  4. Smörbräsera fisken på medelvarm platta 3 min utan att fisken tar färg. Vänd fiskbitarna efter halva tiden. Ta pannan från värmen.

  5. Tillsätt vitlök, timjan, vinäger, citronsaft, tomattärningar och gräslök.

  6. Värm under försiktig omrörning. Garnera med timjan och gräslök. Servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?