ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den smörbakade rotsellerin med skogschampinjoner, valnötter och picklad rödkål är en härlig mustig vinterrätt. Vill du ha en skummig slät sås kan såsen silas. Servera gärna en krispig sallad till.
Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skala och skär palsternackorna i grova strimlor.
Lägg rotselleri och palsternacka på en plåt med bakplåtspapper. Fördela smöret över. Krydda med salt och peppar. Lägg på timjankvistar. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
Sås: Ansa och skiva 300 g champinjoner. Skala lök och vitlök. Stek lök, vitlök och svamp i olivolja ca 5 min. Tillsätt grädden och låt koka ca 3 min. Mixa slätt med mixerstav. Tillsätt vatten och buljongtärning och krydda med salt och peppar. Passera eventuellt såsen för att få den riktigt slät.
Picklat: Skär rotselleri och rödkål i tunna strimlor. Blanda ättika, socker och vatten, rör tills sockret smält. Lägg i de strimlade grönsakerna. Klipp ner krassen.
Rosta valnötterna med olja och flingsalt ca 2 min i en stekpanna. Ta upp och lägg på fat. Stek svampen i olja ca 3 min.
Värm såsen, tillsätt mjölken och mixa såsen skummig. Lägg upp rotsellerin och palsternackan på tallrikar med svamp och valnötter Häll såsen vid sidan av. Toppa med det picklade. Klipp över krassen.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.