Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smör- och honungskokta äpplen med sorbet

20 min + 2 timmar i frysen

En frisk efterrätt som bryter fint mot den söta muffinsen. Äppelskivorna ska frysas till sorbeten och mixas strax före servering.

Smör- och honungskokta äpplen med sorbet
Smör- och honungskokta äpplen med sorbet
Smör- och honungskokta äpplen med sorbet

Ingredienser

  • 4äpplen- syrliga, Gravensteiner eller Aroma
  • 50 gsmör
  • 1 dlhonung- flytande
  • 0,5 dlcitron- färskpressad
  • 0,5 dlflorsocker
  • 0,5vaniljstång

Äppelsorbet

  • 6äpplen- syrliga, Gravensteiner eller Aroma
  • 1,5 dlhonung
  • 1,5 dlcitron- färskpressad

Gör så här

  1. Kokta äpplen: Koka ihop smör, honung, citron, florsocker och snittad vaniljstång några minuter.

  2. Skala äpplena, kärna ur och skär dem klyftor. Låt sjuda i blandningen tills de är nästan mjuka. Det tar några minuter.

  3. Sorbet: Skala, kärna ur och skär äpplena i grova tärningar. Lägg på en plåt och låt stå i frysen i minst 2 timmar.

  4. Börja med att grovmixa äpplena innan du häller i honung och citron. Mixa till en slät sorbet och servera direkt.

  5. Servering: Lägg upp äppelklyftor tillsammans med muffinsen på tallrikar. Ringla såsen över. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?