Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smoothie bowl med körsbär

Häll lite grekisk yoghurt i din smoothie bowl och marmorera den vackert. Toppa med hasselnötsgranola och färska bär. En smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas. Den lite tjockare konsistensen beror på att bowlen ofta innehåller frysta frukter och bär.

Smoothie bowl med körsbär
Smoothie bowl med körsbär
Smoothie bowl med körsbär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gkörsbär- frysta urkärnade
  • 250 gkvarg
  • 1 mskhonung- flytande
  • 4 dlgrekisk yoghurt- eller havreyoghurt

Hasselnötsgranola

  • 2 dlhavregryn
  • 1 dlhampafrön
  • 1 mskchiafrön
  • 2 dlhasselnötter
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 dlkokoschips

Tillbehör

  • bär- Färska, till exempel körsbär, blåbär och vinbär.
  • blommor- Garnera eventuellt med ätliga

Gör så här

  1. Hasselnötsgranola: Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla ingredienser och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd runt allt under tiden så att den blir jämnt rostad. Ta ut plåten och låt svalna.

  2. Smoothie bowl: Mixa körsbären, kvargen och honungen. Häll upp i skålar och blanda med yoghurt så att det blir marmorerade.

  3. Servering: Lägg på bär och granola.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök