Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rökig kyckling - en härlig tapas. Liquid smoke är "rök på flaska". Den har väldigt kraftig röksmak så det krävs ytterst lite för att få fram en rökig ton. Finns i välsorterade mataffärer.
Marinad: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken. Blanda apelsinsaft och skal, vitlök, tomatpuré, soja, liquid smoke, sirap, peppar och tabasco.
Putsa och skär kycklinglårfilén i ca 2 cm breda strimlor. Blanda kycklingen med marinaden. Täck över och låt marinera i kylskåp ca 2 timmar, gärna längre.
Dipp: Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Mixa paprika, vitlök och chili med olja, krossade tomater, spiskummin och citronsaft i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Trä upp kycklingen på små blötlagda grillspett av trä. Krydda runt om med salt.
Grilla kycklingspetten över glöd ca 6 min, tills de är genomstekta. Snurra på spetten allteftersom så att de får en jämn grillyta runt om. Servera de nygrillade spetten till mojodippen.