Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor med rökig majonnäs och avokado

Färska räkor serveras med rökig majonnäs i avokadohalvor.

Räkor med rökig majonnäs och avokado
Räkor med rökig majonnäs och avokado
Räkor med rökig majonnäs och avokado
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 5avokador- mogna
  • 1rödlök- tunt skivad
  • 12tomater- tunt skivade
  • 500 gräkor- färska,oskalade
  • 2,5 dlmajonnäs- helst färsk egengjord
  • 13 dropparrökarom-
  • 0,51 krmtabasco
  • 1 tsktomatpuré
  • citron- pressad
  • vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rör ihop majonnäsen med rökarom, tabasco, tomatpuré och några droppar vatten och citron. Smaka av med salt och peppar.

  2. Dela avokadon, ta ur kärnan och skär bort lite skal i botten så avokadohalvan kan stå stadigt. Skala räkorna.

  3. Fördela räkor, tomat och rödlök i avokadohalvorna. Toppa med en ordentlig klick majonnäs och en skiva citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök