Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Smokey mountain meatloaf. Mustig och rustik köttfärslimpa som sakta röks och sedan skärs i skivor. Potatismos och bostongurka är goda tillbehör.
Tänd en skorstenständare fylld med briketter. När briketterna är glödande, med askgrå yta, hälls de i rökens briketthållare, beräkna ca 30 min. Lägg på 3–4 chunks av pekanträ och montera ihop röken. Fyll vattenkaret med ljummet vatten. Täck med lock och låt röken bli ca 150° varm.
Picka en aluminiumfolieform med mängder av hål med en gaffel eller liknande.
Skala och riv löken. Blanda färs, lök, ägg, salt och peppar med ströbröd och mjölk till en tjock smet. Forma smeten till en limpa. Lägg den i folieformen och sätt en stektermometer mitt i köttfärslimpan.
När röken har rätt temperatur och bolmar rejält ställs folieformen på det översta gallret. Sätt på rökens lock.
Blanda ketchup, honung och senapspulver. Pensla köttfärs-limpan med hälften av såsen när innertemperaturen är 40°.
Täck återigen med lock och rök vidare tills köttfärslimpans innertemperatur är 75°, beräkna 1 1/2– 2 timmar.
Låt limpan vila ca 10 min innan den skärs i centimetertjocka skivor. Servera köttfärslimpan med resten av såsen, potatismos och bostongurka.