Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smashed potato med rostad lök och ramslöksmajonnäs

Recept på smashed potato med ramslöksmajonnäs. Krispig potatis med en len och fluffig grön majonnäs passar bra till vårens alla rätter. Majonnäsen är vegansk och görs av kikärtsspad.

Smashed potato med rostad lök och ramslöksmajonnäs
Smashed potato med rostad lök och ramslöksmajonnäs
Smashed potato med rostad lök och ramslöksmajonnäs
Smashed potato med ramslöksmajonnäs Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 gpotatis
  • 3vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 3 msksmör
  • 4 mskrostad lök
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Vegoramslöksmajonnäs av aquafaba

  • 0,5 dlkikärtsspad- (aquafaba)
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2 dlrapsolja
  • 0,5citron
  • 810ramslöksblad
  • 0,5 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg potatisen i en ugnssäker form. Tryck till potatisen med botten av ett glas eller med en stor gaffel.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Smält smöret och blanda med -vitlök och olja Ringla blandningen över potatisen. Tillaga potatisen mitt i ugnen i ca 15 min.

  3. Majonnäs: Mixa ihop kikärtsspad, senap, vinäger, salt och peppar. Droppa i oljan, i en fin stråle, och mixa till en fluffig majonnäs.

  4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 tsk saft. Lägg citronskal, -saft och ramslöksblad i majonnäsen och mixa slätt. Lägg majonnäsen i en skål och strö över hackad gräslök.

  5. Lägg potatisen på ett fat. Strö över rostad lök, hackad gräslök, flingsalt och peppar. Servera med majonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: