Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smarrig morotskaka


I väntan på sommarens söta och spröda primörer, gör något gott av vinterns morötter. Morötter i kakan gör den extra saftig.

Smarrig morotskaka
Smarrig morotskaka
Smarrig morotskaka

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3ägg
  • 4 dlråsocker
  • 5 dlmorot- grovriven
  • 1,5 dlsolrosolja
  • 1apelsin- rivet skal
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 påsarsaffran- 1 g
  • 1,5 dlvalnötter- grovhackade
  • 2 dlljusa russin
  • 100 gmörk choklad- hackad

Apelsinglasyr:

  • 100 gphiladelphia- rumsvarm
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlsiktat florsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5apelsin- rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morot, olja och apelsinskal.

  3. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och saffran. Vispa ner mjölet i smeten. Vänd ner nötter, russin och choklad.

  4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 1 1/4 timme. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad.

  5. Apelsinglasyr: Rör ihop ingredienserna och bred glasyren över den kalla kakan. Garnera med strimlad mörk choklad och apelsinklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök