Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I väntan på sommarens söta och spröda primörer, gör något gott av vinterns morötter. Morötter i kakan gör den extra saftig.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morot, olja och apelsinskal.
Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och saffran. Vispa ner mjölet i smeten. Vänd ner nötter, russin och choklad.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 1 1/4 timme. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad.
Apelsinglasyr: Rör ihop ingredienserna och bred glasyren över den kalla kakan. Garnera med strimlad mörk choklad och apelsinklyftor.
Recept från Mitt kök