Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En efterrätt som smälter i munnen.
Börja med chokladmoussen. Koka upp grädden i en kastrull med kardemummakapslarna. Hacka chokladen och lägg över i en skål. Häll grädden över chokladen och rör om tills den smälter. Sätt på lock eller plast folie. Ställ i kylen över natten.
Kandera nötterna: Smält rörsocker i en stekpanna på medelvärme utan omrörning. När sockret smält, rör ner nötterna och häll upp på bakplåtspapper för att stelna. Hacka nötterna grovt.
Skölj och dela rabarberstjälkarna på längden och till 6 centimeter långa bitar. Lägg i en ugnsfast form. Dela vaniljstången och skrapa ur frömärgen och blanda med rörsockret. Strö sockret över rabarbern. Baka i mitten av ugnen på 175 grader i 10–15 minuter.
Servering: Ta upp kardemumma kapslarna ur chokladgrädden och vispa grädden tjock. Fördela rabarbern på desserttallrikar. Forma ägg av chokladmoussen med en varm sked och lägg på rabarbern. Strö över pekannötter. Garnera med citronmeliss.
Recept från Mitt kök