Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smält rabarber & mascarponekräm

Det här är en snabb och enkel variant av kompott som känns italiensk med mascarpone och mandelskorpor till.

Smält rabarber & mascarponekräm
Smält rabarber & mascarponekräm
Smält rabarber & mascarponekräm
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 dlsocker
  • 0,75 dlvatten
  • 1kanelstång
  • 1 lrabarber- skivad, späd
  • 1 dlmascarpone- 250 g
  • 1vaniljstång- urskrapad
  • 1 mskAmaretto (mandellikör)
  • mandelbiscotti

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten och kanelstång.

  2. Lägg i rabarbern och koka sakta under lock cirka 5 minuter. Låt svalna.

  3. Blanda mascarpone, vaniljfrön och amaretto. Servera rabarbern med kräm och skorpor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök