Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smält camembert med hjortron och pepparkakor

Smältande ost, hjortronmylta och pepparkakor – vilket lyckat smakäktenskap! Om du inte hittar camembert i ask går det lika bra att lägga osten på en plåt med bakplåtspapper. Och brieost fungerar precis lika bra som camembert.

Smält camembert med hjortron och pepparkakor
Smält camembert med hjortron och pepparkakor
Smält camembert med hjortron och pepparkakor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 pkthjortron- frysta, 250 g
  • 0,75 dlsocker
  • 2camembert- à 250 g
  • pepparkakor

Gör så här

  1. Tina hjortronen. Det blir bäst om man låter bären tina i kylen under lite längre tid.

  2. Blanda ihop hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör några gånger under tiden med en träslev. Förvara sedan i kylen.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Värm osten i ugnen cirka 7 minuter. Om osten värms i asken, ta bort papperet först. Lägg annars osten på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Servera genast tillsammans med hjortron och pepparkakor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök