Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ostlöpe till ostkakan finns att köpa på apoteket.
Vispa 2 dl mjölk med vetemjöl och ostlöpe till en slät smet. Värm 2,8 liter mjölk till 35°. Vispa ner mjölblandningen och värm till 37°. Låt stå ca 30 min. Rör försiktigt med visp. Lyft upp ostmassan med en hålslev. Lägg den i en silduk och låt rinna av ca 8 timmar i kylen.
Sätt ugnen på 200°. Skålla, skala och rosta mandeln i en torr stekpanna. Grovhacka mandeln och spara hälften till garnering. Finriv bittermandeln.
Blanda ostmassa, grädde, ägg, socker, söt- och bittermandel. Häll smeten i en smord ugnssäker form.
Grädda ostkakan mitt i ugnen tills den har fått fin färg ochstannar när man skakar formen lite lätt, ca 40 min. Strö över mandeln.
Servera ostkakan med hallonsylt, vispad grädde och garnera med hackad mandel.