Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den godaste ostkaka vi smakat på redaktionen. Precis lagom mandelsmak
och väldigt hög impfaktor.
Häll lite av mjölken i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa slätt och tillsätt resten av mjölken. Värm mjölken till 37°. Ta kastrullen från plattan och rör i ostlöpen. Låt stå ca 30 min i rumstemperatur, tills smeten har delat sig ordentligt. Ta upp den stelnade mjölken och lägg den i en silduk eller kökshandduk över en bunke. Låt stå i rumstemperatur och rinna av ca 6 timmar. Häll bort vasslan.
Sätt ugnen på 200°. Rosta sötmandeln i en torr stekpanna. Riv bittermandeln. Blanda ostmassan med grädde, ägg, socker, rostad mandel och bittermandel.
Häll smeten i 10 smorda ugnssäkra portionsformar à 1 1/2 dl. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt svalna och servera sedan med jordgubbssylt och grädde.