Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smal dipsås

För att få en mager men ändå tjock och fin konsistens på dipsåsen kan man blanda mild lättyoghurt med kesella. Lite dijonsenap rundar av smaken. Sedan kan man smaksätta såsen på olika sätt.

Smal dipsås
Smal dipsås
Smal dipsås

Ingredienser

  • 0,5 dlkesella
  • 0,5 dllättyoghurt- mild
  • 1 krmdijonsenap
  • 0,5 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar

Förslag på smaksättning

  • 1,5vitlöksklyfta- pressad + hackad gräslök
  • 1 mskbasilika- eller andra örter, finhackad, färsk
  • 1 mskajvar relish
  • 2 krmsambal oelek- + pressad lime

Gör så här

  1. Blanda kesella med lättyoghurten, tillsätt lite dijonsenap, salt och peppar

  2. Förslag på smaksättning:

  3. pressad vitlöksklyfta + hackad gräslök

  4. finhackad färsk basilika eller andra örter

  5. ajvar relish

  6. sambal oelek + pressad lime

Vad tyckte du om receptet?