Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego
Bonniers vegetariska kokbok - ett måste i alla hem ❤️
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jättegoda grekiska vegetariska biffar som alla i familjen gillar! Biffarna påminner om potatisbullar (men med godare och örtigare smak). I Grekland kallas dessa för kolokithokeftedes.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Passera och blanda med äggen, ett i taget.
Finriv squashen och blanda med 1/2 tsk salt och låt stå ca 5 min. Låt den rinna av i ett durkslag. Pressa ut så mycket vätska som möjligt med handen.
Blanda fetaost med mynta. Tillsätt potatissmet och squash. Smaka av med 1/2 tsk salt. Blanda ner ströbröd och ställ kallt 5 min.
Värm olja i en stekpanna till medelvärme. Forma små burgare och stek varje sida 3–4 min.
Servera genast eller värm några minuter i 100° före servering.
PS. Det är viktigt att squashen kramas ur ordentligt, annars blir smeten för lös och biffarna svåra att steka.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego
Bonniers vegetariska kokbok - ett måste i alla hem ❤️
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!