Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smakrika vegobiffar: Squashburgare med feta

Jättegoda grekiska vegetariska biffar som alla i familjen gillar! Biffarna påminner om potatisbullar (men med godare och örtigare smak). I Grekland kallas dessa för kolokithokeftedes. 

Smakrika vegobiffar: Squashburgare med feta
Smakrika vegobiffar: Squashburgare med feta
Smakrika vegobiffar: Squashburgare med feta

Ingredienser

  • 2 stpotatisar- stora
  • 3 stägg
  • 2 stsquash- 500-600 g
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 200 gfetaost- grovriven
  • 0,5 dlmynta- färsk finhackad
  • 0,5 dlströbröd
  • olivolja- till stekning

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Passera och blanda med äggen, ett i taget.

  2. Finriv squashen och blanda med 1/2 tsk salt och låt stå ca 5 min. Låt den rinna av i ett durkslag. Pressa ut så mycket vätska som möjligt med handen.

  3. Blanda fetaost med mynta. Tillsätt potatissmet och squash. Smaka av med 1/2 tsk salt. Blanda ner ströbröd och ställ kallt 5 min.

  4. Värm olja i en stekpanna till medelvärme. Forma små burgare och stek varje sida 3–4 min.

  5. Servera genast eller värm några minuter i 100° före servering.

  6. PS. Det är viktigt att squashen kramas ur ordentligt, annars blir smeten för lös och biffarna svåra att steka.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Myntan kan bytas ut mot andra örter efter tycke och smak. En bönsallad och yoghurtsås är gott till.

Bonniers vegetariska kokbok - ett måste i alla hem ❤️

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!