Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smakrik förrättscurry

Välj lätt crème fraiche om du vill göra röran lite smalare.

Smakrik förrättscurrySmakrik förrättscurrySmakrik förrättscurry
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2avokador

Räkröra

  • 500 gräkor med skal
  • 100 gskinka- rökt
  • 3tomater- marinerade soltorkade
  • 1purjolök- (ca 5 cm) bit
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1 mskketchup
  • 1,5 tskcurry
  • 1 krmsalt
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 mskpersilja- hackad

Garnering

  • 2 msklök- rostad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka räkorna. Strimla skinkan och tomaterna. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Blanda räkor, skinka och tomater med resterande ingredienser till röran.

  3. Skala, kärna ur och skär avokadorna i skivor. Lägg dem på tallrikar och fördela röran vid sidan om. Strö över rostad lök och garnera med dillvippor och citronskivor. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?