Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spännande snabblagad gryta som har en mustig, lite sötaktig smak av mango chutney och en liten hetta från chili. Det går bra att välja annat kött, t ex kyckling eller nöt eller ett vegetariskt alternativ.
Putsa och skär fläsket i tjocka strimlor. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Bryn köttet i två omgångar i en het stekpanna med 1 msk smör. Tillsätt lök, vitlök, paprika och curry och låt steka med i ca 2 min Lägg över kött och grönsaker i en gryta.
Rör i crème fraiche, 3 dl vatten, mango chutney, buljongtärning och sambal. Låt grytan sjuda under lock i ca 10 min. Red av grytan med 1 msk majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Servera grytan med ris och salladsmix. Garnera med koriander.