Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smakrik currygryta med ris

Spännande snabblagad gryta som har en mustig, lite sötaktig smak av mango chutney och en liten hetta från chili. Det går bra att välja annat kött, t ex kyckling eller nöt eller ett vegetariskt alternativ.

Smakrik currygryta med ris
Smakrik currygryta med ris
Smakrik currygryta med ris
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gfläskytterfilé- gärna gårdsgris
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2paprikor- olika färger
  • 2 tskcurry
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlmango chutney
  • 1hönsbuljongtärning
  • 1 tsksambal oelek- eller annan chilipasta
  • smör
  • majsstärkelse (Maizena)
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dlbasmatiris
  • 70 gsalladsmix
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Putsa och skär fläsket i tjocka strimlor. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.

  2. Bryn köttet i två omgångar i en het stekpanna med 1 msk smör. Tillsätt lök, vitlök, paprika och curry och låt steka med i ca 2 min Lägg över kött och grönsaker i en gryta.

  3. Rör i crème fraiche, 3 dl vatten, mango chutney, buljongtärning och sambal. Låt grytan sjuda under lock i ca 10 min. Red av grytan med 1 msk majsstärkelse utrörd i lite vatten.

  4. Servera grytan med ris och sallads­mix. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?