Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smakrik ansjovismajo

Majonnäs smaksatt med ansjovis är gott till grillad och friterad fisk.

Smakrik ansjovismajo
Smakrik ansjovismajo
Smakrik ansjovismajo
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6anjovisfiléer
  • 2äggulor
  • 1 tskfransk senap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2,5 dlrapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka eller mosa ansjovisfileèrna. Lägg i en bunke tillsammans med äggulor, senap och vinäger.

  2. Vispa i oljan i en fin stråle under om­ rörning tills majon tjocknar. Smaka av med satt och peppar. Var försiktig med saltet då ansjovisen redan är salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök