Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Småbröd

Bröden får en härlig smak av parmesanost

och konsistensen blir lite seg.

SmåbrödSmåbrödSmåbröd

Dag 1

  • 2,5 dlvatten- kallt
  • 6,25 dlvetemjöl
  • 1 tskjäst
  • 0,5 msksalt

Dag 2

  • 3,75 dlvatten- kallt
  • 11,75 dlvetemjöl- (700 g)
  • 0,5 mskströsocker
  • 2 tskjäst
  • 1den kalljästa degen från dag 1
  • 300 gparmesan- grovriven. eventuellt
  • 2 tsksalt

Gör så här

  1. Dag 1: Blanda vatten, vetemjöl och jäst. Kör degen 4 min i maskin eller knåda 8 min. Tillsätt salt och kör ytterligare 4 min. Täck degen och ställ i kylen över natten.

  2. Dag

  3. Blanda vatten, vetemjöl, socker, jäst, den kalljästa degen från dag 1 och ev parmesanosten i en degbunke. Kör 4 min i maskin eller 8 min för hand. Tillsätt salt och kör ytterligare 4 min i maskin eller 8 min för hand. Låt degen jäsa 2 timmar under bakduk.

  4. Baka ut till små bröd. Lägg småbröden på plåtar med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 50 min.

  5. Sätt varmluftsugnen på 225° för småbröd (vanlig ugn 250°). Sätt in en tom långpanna på nedersta falsen.

  6. Sätt in bröden mitt i ugnen. Häll hastigt 1/2 glas vatten i långpannan. Stäng luckan snabbt. Småbröden gräddas ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?