Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bröden får en härlig smak av parmesanost
och konsistensen blir lite seg.
Dag 1: Blanda vatten, vetemjöl och jäst. Kör degen 4 min i maskin eller knåda 8 min. Tillsätt salt och kör ytterligare 4 min. Täck degen och ställ i kylen över natten.
Dag
Blanda vatten, vetemjöl, socker, jäst, den kalljästa degen från dag 1 och ev parmesanosten i en degbunke. Kör 4 min i maskin eller 8 min för hand. Tillsätt salt och kör ytterligare 4 min i maskin eller 8 min för hand. Låt degen jäsa 2 timmar under bakduk.
Baka ut till små bröd. Lägg småbröden på plåtar med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 50 min.
Sätt varmluftsugnen på 225° för småbröd (vanlig ugn 250°). Sätt in en tom långpanna på nedersta falsen.
Sätt in bröden mitt i ugnen. Häll hastigt 1/2 glas vatten i långpannan. Stäng luckan snabbt. Småbröden gräddas ca 10 min.