Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små västerbottenspajer med löjrom

De här västerbottenspajerna med löjrom går blixtsnabbt att göra. Dessutom smakar de gudomligt gott!

Små västerbottenspajer med löjrom
Små västerbottenspajer med löjrom
Små västerbottenspajer med löjrom
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8 stpajskal- färdiga små (går att köpa torra i vanlig matvarubutik)

Fyllning

  • 200 gvästerbottensost
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gurksallad

  • 1 bitgurka- (10 cm)
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Garnering

  • 50 glöjrom
  • rödlök- finhackad
  • dill

Gör så här

  1. Fyllning: Riv osten. Lägg den i en kastrull tillsammans med crème fraichen. Smält samman på låg värme och rör hela tiden så att det inte bränner vid. Krydda med salt och peppar.

  2. Häll ostsmeten i formarna och ställ dem i kylen ca 2 timmar så att de stelnar.

  3. Gurksallad: Koka upp ättika, socker och vatten och låt kallna. Strimla gurkan med osthyvel eller mandolin och lägg strimlorna i lagen. Låt stå och dra ca 15 min.

  4. Ta ut pajerna och garnera med gurksallad, löjrom, lök och dillkvist.

Vad tyckte du om receptet?

P.S. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!