Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på små toscavalnötspajer. Serveras ljumna med lättvispad grädde.
Rör ihop socker och smör. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn mördeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i sex små portionspajformar, ca 8 cmi diameter. Nagga med en gaffel i botten.
Blanda valnötter, smör, sirap, socker och mjöl i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills det börjar bubbla och får en ljusbrun färg.Ta kastrullen från värmen och rör hastigt i äggulorna. Fördela fyllningen i formarna.
Sätt formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt pajerna svalna på galler innan de serveras med lättvispad grädde.