Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små tapenadegifflar

En frasig och smakrik minirätt, perfekt för mingel eller som tillbehör.

Små tapenadegifflarSmå tapenadegifflarSmå tapenadegifflar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g
  • 1 dltapenade- med svamp, färdigköpt

Pensla med

  • 1ägg

Garnera med

  • chili explosion- (Santa Maria kryddkvarn)

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen. Dela rullen på mitten längs med rullen. Sporra eller skär ut 6-7 trianglar på varje del.

  2. Lägg en dryg tesked tapenade i basen av smördegstriangeln. Rulla ihop mot spetsen och lägg på plåt med bakplåtspapper.

  3. Vispa ägget och pensla gifflarna. Garnera med nymald Chili explosion. Grädda i mitten på ugnen, 225 grader, cirka 12 minuter, tills gifflarna fått fin färg. Låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök